BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

13 juni 2009 @ 12:10 door | 2 reacties

Bestsellers reserveren?

bestsellerIedere week wordt ‘De Bestseller 60‘ samengesteld door De Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Dit gebeurt op basis van de verkoopgegevens van
meer dan 900 Nederlandse boekwinkels. Deze 60 bestsellers kunt u dan weer tegenkomen in tijdschriften en kranten en natuurlijk in uw bibliotheek.

Regelmatig komt het voor dat er een klant aan de balie staat met een uitgeknipt artikel over een boektitel met de vraag of dat boek ook aanwezig is in de bibliotheek. Wanneer dan blijkt dat het boek wel in de catalogus staat, maar op dat moment uitgeleend is of alleen in een andere Zeeuwse bibliotheek aanwezig is, moeten wij u vaak teleurstellen omdat het niet te reserveren is.

Veel klanten weten inmiddels dat een bestseller niet te reserveren is, maar vragen zich ongetwijfeld af waarom dat niet kan.

Een aantal bibliotheken in Zeeland vraagt leengeld (€ 1,25 per week) voor het lenen van een bestseller en leent deze dan ook maar voor één week uit. Wanneer daar ook nog de reserveringskosten (€ 0,75) bij komen wordt het voor u een kostbare bedoeling om zo’n boek aan te vragen. Daarom is in heel Zeeland afgesproken om bestsellers niet te reserveren.

Dit heeft als voordeel voor u, dat de bestseller die uw bibliotheek in haar bezit heeft, niet uit de kast verdwijnt naar een andere bibliotheek maar voor u beschikbaar is, mits deze niet al is uitgeleend aan een andere klant natuurlijk.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Bestsellers reserveren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA