BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 oktober 2009 @ 10:15 door | 5 reacties

Buma/Stemra op jacht

Buma/Stemra, misschien wel de bekendste Nederlandse auteursrechtorganisatie, heeft het weblog ontdekt en wil dat bloggers met ingang van 1 januari 2010 gaan betalen wanneer ze een filmpje van bijvoorbeeld Youtube op hun site zetten waarin muziek is te horen. Een en ander wordt fijntjes uiteengezet in een nieuwe brochure die geheel gewijd is aan de tarieven per 2010.

Vriendelijk verzoek
Volgens Buma/Stemra kan ‘iedereen met beschermde muziek op zijn/haar website of weblog’ in de komende maanden een brief tegemoet zien, waarin wordt gevraagd een licentie af te sluiten voor het gebruik van de muziek. Wel krijg je eerst de gelegenheid om de muziek van je site te verwijderen. Doe je dit, dan heb je geen licentie nodig. Laat je de muziek of het clipje staan, dan volgt de onvermijdelijke factuur.

Kost dat?
Voor 130 euro per jaar mag men zes filmpjes met muziek plaatsen. Wie meer wil moet meer betalen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen commerciële websites en ‘amateurs die geen winstoogmerk hebben’. Het gilde der bloggers valt uiteraard onder de laatste noemer.

Test
Ja, ik kon het niet laten, als voorloper op de komende kerstcd van Bob Dylan, een clipje te plaatsen om alvast in de stemming te komen.
Toch maar eens kijken hoe lang het duurt voordat we in het vizier komen. Ik hou u op de hoogte. Big brother is watching you. Dat we het maar weten!

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

5 thoughts on “Buma/Stemra op jacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA