BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 oktober 2009 @ 07:40 door | 5 reacties

Een aanbod dat niemand kan weerstaan… toch?

zeeuwse-vrouwen2Als communicatiemedewerker ben ik voortdurend bezig om zoveel mogelijk mensen naar onze bibliotheek, dit weblog en onze website te lokken. Niet altijd een dankbare taak, want als er iets slecht bezocht wordt, wordt dat vaak geweten aan de promotie. Hadden we een bomvolle zaal, dan kwam dat uiteraard door de kwaliteit van de activiteit zelf.

 

Ik wil dit postje verder niet wijden aan zelfbeklag, maar u begrijpt dat het soms frustrerend kan zijn voor iemand die verantwoordelijk is voor de pr. Het liefst heb ik dan ook dat elke lezing, film, cursus of toneelstuk die wij organiseren enorm drukbezocht wordt.

 

Nu is het zo dat de bibliotheek op allerlei manieren mensen probeert te informeren. Dit doen we onder andere door activiteiten aan te bieden waarvan we denken dat ze interessant zijn voor een bepaalde doelgroep. Maar hoe laat je die mensen dan ook nog daadwerkelijk naar de bibliotheek komen?

 

Lokmiddelen

Ons activiteitenclubje is erg creatief geworden in het bedenken van lokmiddelen: we maken de activiteit gratis, organiseren het op een avond waarvan we verwachten dat niemand wat anders te doen heeft (maandagavond dus…) of we geven er iets gratis bij weg! Dat laatste moet bij Zeeuwen toch wel werken? Deze maand nemen we maar eens de proef op de som.

 

Bibliotheek in Majoraat

Op donderdag 5 november organiseren we een lezing met Kees Slager. Hij vertelt dan over zijn populaire boek ‘Zeeuwse Vrouwen’. Een aangrijpende toneelbewerking ervan werd onlangs nog vertoond op Omroep Zeeland. De lezing wordt gehouden in het Majoraat in Paauwenburg.
Voor deze locatie is gekozen, omdat we een kleine bibliotheek in dit gebouw faciliteren. Deze vestiging is bedoeld voor 50+ers uit Paauwenburg en onlangs uitgebreid ter compensatie van de bibliobus die hier voorheen nog stopte. Veel bibliobusgebruikers waren hier verontwaardigd over, maar het mooie is wel dat ze er nu een nog betere voorziening voor terugkrijgen. De collectie boeken voor volwassenen in het Majoraat is nu immers veel groter dan die van de bibliobus.

 

Een winstgevende lezing

Om deze uitbreiding in bibliotheekland te vieren met alle Paauwenburgers (en mede-Vlissingers) komt Kees Slager dus langs in het Majoraat op 5 november om 14.00 uur. Natuurlijk ontbreekt een gratis bakje koffie/thee en gebakje niet op deze feestmiddag.

En als klap op de vuurpijl krijgt iedere bezoeker van de lezing gratis het boek ‘Zeeuwse Vrouwen’ mee na afloop van de lezing. Een kaartje kost slechts € 2,50 voor leden en het boek kost in de boekhandel € 14,50. Tel uit uw winst…

 

Om logistieke redenen kunnen kaartjes niet gereserveerd worden en kunnen ze alleen gekocht worden aan de balie van Bibliotheek ’t Spui. Zou dat in dit geval de drempel zijn, want je verwacht dat deze (beperkte) kaarten binnen een dag weg zijn! Tot nog toe zijn er echter nog 99 plaatsen beschikbaar…

Ligt dit nu aan de activiteit of aan …? Help! Al wie dit leest, koop snel een kaartje in ‘t Spui. Voor meer info over de actie, kijk hier.

 

 P.S. Nog geen lid? Ook daar is aan gedacht. Voor € 7,50 heeft u een toegangskaartje tot de lezing, inclusief een boek én een gratis lidmaatschap! Waar wacht u nog op…?

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

5 thoughts on “Een aanbod dat niemand kan weerstaan… toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA