BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 oktober 2009 @ 09:45 door | 3 reacties

Een liefdesgedicht

liefdesgedichtBinnenkort komt de gedichtenbundel ‘555 Gedichten over leven, liefde en dood’ uit die Bibliotheek Vlissingen in de collectie zal opnemen. Ik stond met deze ‘pil’ in mijn handen en kon het niet laten er even door te bladeren. En natuurlijk waren er weer vele mooie, ontroerende, humoristische, charmante, fraaie, aangrijpende, meeslepende, overweldigende en imposante gedichten.

Een prachtig gedicht dat ik daarin tegenkwam, was van Bart Moeyaert die ik alleen kende als schrijver van kinderboeken. Zijn werk is bekroond door de Kinder- en Jeugdjury, hij is winnaar van de Woutertje Pieterse prijs en blijkt stadsdichter van Antwerpen te zijn geweest. De gedichten die hij in die periode schreef, zijn te vinden in de bundel ‘Gedichten voor gelukkige mensen’. Een bundel die zeker de moeite waard is maar daar wil ik het nu niet over hebben.

‘Eeuwigheid’
Wat ik nu wil laten horen is Moeyarts gedicht ‘Eeuwigheid‘. Een liefdesgedicht zonder kleffe, plakkerige, aanhalerige romantiek maar wel toegenegen, eerlijk en zuiver. Mocht het u aanspreken, op de site van Bart Moeyaert kunt u meer poëzie vinden en fragmenten beluisteren.

In de bibliotheek is veel van zijn werk  te vinden; kinderboeken in allerlei vormen variërend van filosofische beeldverhalen tot sprookjes en luisterboeken maar ook romans, verhalen en uiteraard gedichtenbundels.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

3 thoughts on “Een liefdesgedicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA