BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

3 november 2009 @ 10:21 door | 3 reacties

Rariteiten in de bieb

boekenstofzuigerBij het zien van bijgaande foto vraagt u zich waarschijnlijk af wat voor apparaat dit nu is.

Dit is nou een boekenstofzuiger. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en geloofde in eerste instantie ook niet dat dit ding echt bestond. Ik heb hem echter met eigen ogen mogen bewonderen tijdens mijn bezoek aan het Vredespaleis in Den Haag (zie ook mijn vorige blogbericht).


Schimmels

De bibliotheek van het Vredespaleis heeft deze stofzuiger in 2004 aangeschaft, net voordat men verhuisde van het oude naar het nieuwe bibliotheekgedeelte. De oude boeken waren namelijk vervuild en bevatten veel schimmels, waarvan sommige gevaarlijk voor mensen waren. Eén van de eisen bij de verhuizing was dat er geen vuil materiaal meer in het nieuwe magazijn mocht komen, dus zouden alle boeken met de hand moeten worden schoongemaakt.

Acht maanden werk
De boekenstofzuiger kan 12 pallets boeken per dag schoonmaken (dit is ongeveer 120 meter aan boeken. Er zijn voor deze verhuizing acht maanden permanent twee personen bezig geweest om de boeken in de stofzuiger te plaatsen en ze weer in het juiste rek te plaatsen.

Dus mocht u nog vieze boeken in uw boekenkast hebben staan, dan weet u nu hoe u ze weer gemakkelijk schoon kunt krijgen.


Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

3 thoughts on “Rariteiten in de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA