BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 december 2009 @ 08:34 door | 3 reacties

Conferentie Bibliotheekinnovatie

Mijn collega schreef er al een kort berichtje over, maar belangrijk om nog eens iets uitgebreider te melden dat Bibliotheek Vlissingen op 26 november acte de présence gaf op de Eerste Dag van de Bibliotheekinnovatie te Rotterdam. In de prachtige Van Nelle fabriek gaven 24 bibliotheken blijk van hun vernieuwingsdrang.

innovatieconferentieDoor Bibliotheek Vlissingen werd o.a. de opzet van dit weblog gedemonstreerd. Erg veel bibliotheekcollega’s toonden daar belangstelling voor, dus we verwachten her en der nieuwe blogs. Op een groot touch-screen konden bezoekers een kijkje nemen in ons Biebblog.

Wiki
Daarnaast gaf de bibliotheek inzicht in haar nieuwe intranet-voorziening, die met wiki-technologie is opgezet. Kernelement van deze wiki is dat iedere bezoeker gemakkelijk een bijdrage kan leveren aan berichten, voorstellen en discussies. Daarnaast geeft de wiki een mooi overzicht van alles wat er in de bibliotheek gebeurt.

Het is de bedoeling deze dag voortaan elk jaar te gaan organiseren.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

3 thoughts on “Conferentie Bibliotheekinnovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA