BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 december 2009 @ 07:44 door | 11 reacties

Gratis promotie Biebblog

fokke-en-sukke-kleinVanuit het management van onze bibliotheek is de opdracht gekomen om een promotieplan voor Biebblog te maken. Want wij willen uiteraard nog meer bezoekers op ons weblog!


Natuurlijk moet er dan eerst gemeten worden hoeveel bezoekers Biebblog nu ontvangt. Na enig onderzoek blijken bezoekersaantallen heel moeilijk te meten. Vooral omdat de twee statistiekprogramma’s achter ons weblog (Statpress en Google Analytics) heel verschillende cijfers laten zien. Zo geeft Statpress op een goed bezochte dag ruim 100 unieke bezoekers aan, terwijl Google Analytics maar de helft van die bezoekers meet. Wat is waar? Dat vraagt om een klein onderzoekje.


Proef op de som

Bij deze wil ik alle lezers van dit artikel verzoeken om hieronder een reactie achter te laten. Aan het aantal reacties kan ik dan zien welk statistiekprogramma er het dichtst bij zit. Ook als u weinig tijd/zin heeft om een reactie plaatsen, doe het dan toch (ook al is het als anoniempje)!


En als u dan toch bezig bent…

Heeft u goede tips om dit blog onder de aandacht te brengen van onze doelgroep: de klanten van Bibliotheek Vlissingen? Wat vindt u van Biebblog, welk soort artikelen interesseren u en welke juist niet, welke verbeterpunten kunt u aandragen, wat mist u op ons blog? Laat het achter in uw reactie.


Leuke pr-tip

Tot slot, leuk om te vermelden welk artikel tot nu toe het best gelezen is. Volgens de statistieken is dat het artikel over gratis luisterboeken. Conclusie? Gebruik zo vaak mogelijk het woord ‘gratis’ en uw statistieken schieten omhoog… u begrijpt misschien nu ook bovenstaande titel wel?

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

11 thoughts on “Gratis promotie Biebblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA