BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 december 2009 @ 07:50 door | 4 reacties

Hello Russia!

russiaSinds kort wordt ons Biebblog dagelijks geplaagd door Russische spam. Het begon toen collega BiebPeter zijn verslag over de filmvoorstelling ‘Oeroeg’ had gepubliceerd en sindsdien ontvangen al zijn blogpostjes tientallen reacties uit Rusland.

Postorderbruid?
Nu klinkt het woord ‘oeroeg’ met een beetje fantasie wel enigszins slavisch, dus aanvankelijk dachten we nog dat dit misschien ‘postorderbruid gezocht’ of iets dergelijks betekende. Bovendien verwachtten we dat de in cyrillisch schrift gestelde reacties wel van bedenkelijk allooi zouden zijn, maar niets blijkt minder waar.

Shakespeare
Heeft u bijvoorbeeld enig idee wat hier staat: Надежда на наслаждение почти так же приятна, как и само наслаждение. – У. Шекспир. Wij inmiddels wel. Het blijkt een citaat van Shakespeare: “Alle dingen worden met meer hartstocht nagejaagd dan genoten”.
Nog eentje? Блог просто замечательный, буду рекомендовать знакомым, hetgeen betekent “Blog is geweldig, ik zal het iedereen aanraden”.

Allemaal leuk en aardig, maar het is en blijft geautomatiseerde vervuiling en die Russische ‘bezoekers’ jagen onze statistieken oneigenlijk op. Daarom hebben wij besloten binnenkort letterverificatie in te voeren bij de reactiemogelijkheid. U kent ze wel, die vervelende amorfe letterkrabbels die men na moet typen alvorens een reactie geplaatst kan worden.

Jammer, maar het is niet anders. We hopen dat het echte reageerders niet nodeloos zal afschrikken.

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden

Reageren

4 thoughts on “Hello Russia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA