BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

13 januari 2010 @ 17:36 door | 4 reacties

Voor mijn collega’s

kanaal1Iedere ochtend fiets ik van Middelburg naar Vlissingen. Iedere ochtend hetzelfde stuk langs het Kanaal door Walcheren.
Regelmatig krijg ik daar vragen en opmerkingen over van collega’s. Bij slecht weer vragen ze of ik weer op de fiets ben gekomen. Goedbedoelde waarschuwingen over gladheid, een aangeboden lift, een paraplu en ga maar zo maar door.

Blijkbaar denken mensen dat de afstand van Middelburg naar de Vlissingse bibliotheek gelijk is aan een marathon terwijl het volgens de ANWB routeplanner nog geen 8,5 kilometer is. Zou ik dan de enige zijn die zo’n fietstochtje op waarde weet te schatten?

Altijd anders
Iedere dag is dit fietstochtje weer anders en dat maakt het zo de moeite waard. In de zomer kun je aan het ritselen van de blaadjes horen hoe droog het is geweest. Als het regent, tekenen prachtige kringen zich af op het water. In de lente de geur van pas gemaaid gras. En nu in de kou zie je tientallen verschillende soorten vogels zich verzamelen onder de bruggen, vechtend om een laatste stukje eten.

Sneeuwstorm
Ook vandaag nu het sneeuwt, weer bezorgde blikken van collega’s. Daarom speciaal voor hen een gedicht van Herman de Coninck: Sneeuwstorm. Hij trekt vergelijkingen tussen een sneeuwlandschap en het inhouden van je adem en tussen sneeuw en de liefde. Misschien dat dat duidelijk maakt waarom ik ook vandaag weer uitkijk naar datzelfde tochtje.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

4 thoughts on “Voor mijn collega’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA