BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juli 2010 @ 08:11 door | 2 reacties

Peutertje Luister

v_peutertjeluister1In het eerste halfjaar van 2010 organiseert onze bibliotheek iedere maand de activiteit ‘Peutertje Luister’ op de Vlissingse Ravensteinschool. Dit is een voorlees- en spelproject voor ouders en peuters van 2 tot 4 jaar. In een ontspannen sfeer gezellig samen lezen, knutselen en liedjes zingen. De peuters kunnen er geen genoeg van krijgen!

De tijd vliegt om
Na het voorlezen en het zingen van een liedje is het tijd voor sap en koffie, en vertelt mijn collega wat de ouders samen met de peuter gaan knutselen over het verhaaltje. Tijdens de activiteit is er ook een medewerkster van het Opvoedbureau aanwezig. Zij geeft antwoord op alle opvoedkundige vragen en speelt met de ouders het Opvoedspel. Dit is een soort ganzenbordspel, waarbij de ouders met elkaar praten over onderwerpen als  ‘mijn kind wil niet eten’ of ‘hoe kan ik mijn kind voorbereiden op een gezinsuitbreiding’. Tot slot krijgen alle ouders een leuk prentenboek te leen. Om thuis samen met de peuter te lezen,  plaatjes te kijken en erover te praten, zingen, dansen …

Evaluatie
Periodiek worden onze activiteiten geïnventariseerd. Dat doen we niet alleen intern, maar ook samen met de deelnemers. Wij willen hun stem natuurlijk graag horen. In dat kader zijn gisteren evaluatieformulieren uitgedeeld tijdens de laatste Peutertje Luister voor de zomervakantie. Benieuwd naar de uitkomsten? Binnen een paar dagen weet u alles, want de resultaten zullen ook in blogvorm worden gepresenteerd. Tot later.

Reageren

2 thoughts on “Peutertje Luister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA