BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 augustus 2010 @ 08:18 door | 2 reacties

Somber sprookje

somberSoms word ik zo somber van het nieuws. U herkent het misschien wel: het ‘waar-moet-dat-nou-heen- gevoel’ na het zien van het Journaal. Soms verbaas ik me erover dat deze wereld überhaupt nog draait met alle misère. Een olieramp, misbruik, uitbuiting, discriminatie, een vliegtuig dat neerstort, armoede en geweld. Iedere dag weer passeert een portie ellende mijn netvlies om er een waas van mismoedigheid op achter te laten.

De wereld zit niet rechtvaardig in elkaar, de welvaart is niet eerlijk verdeeld en wat dat betreft verandert er ook niet veel. En dat voornamelijk door toedoen van de mens. En laat ik daar nou net een aardig gedichtje over zijn tegen gekomen. Het heet Sprookje.

Ik werd er weer wat vrolijker van, omdat het toch bewijst dat de mens ook mooie dingen kan maken, en nog met humor ook.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Somber sprookje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA