BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 september 2010 @ 08:15 door | 2 reacties

Het eerste virtuele loket van DUO staat in Vlissingen

Sinds vorige week is er in de bibliotheek een virtueel loket te raadplegen. Het gaat om het spreekuur van DUO ( voorheen IB-Groep) die tot vorig jaar wekelijks gratis spreekuur hield. Helaas, werd landelijk besloten om alle servicepunten van de IBG te sluiten. Dus ook geen spreekuur meer in onze bieb.

Dat betekende dat er in de provincie Zeeland geen enkele lokatie meer was om een medewerker van DUO te spreken. Het dichtbijzijnde kantoor bevindt zich in Breda. Met de uitgebreide website achter de hand, was de verwachting van de overheid dat er geen geld meer gestoken zou hoeven worden in persoonlijke vragenuurtjes. Niets bleek minder waar. De spreekuren in de bibliotheek van de IB-Groep waren enorm drukbezet.
Juist die doelgroep, die zijn weg op het internet niet zo goed kan vinden, werd hierdoor enorm benadeeld. Een retourtje Breda was de enige (tijdrovende) mogelijkheid voor hen.

Bibliotheek Vlissingen heeft zich vervolgens hardgemaakt voor een passend alternatief. Dat is nu gevonden in de vorm van een virtuele balie. In het filmpje ziet u hoe het in zijn werk gaat.

Vragen over stufi, studieleningen of de ov-chipkaart? Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur kunt u terecht in Bibliotheek ‘t Spui voor gratis advies van een DUO-medewerker.

Tot slot: blijkt deze manier van virtuele dienstverlening aan te slaan? Dan is de bibliotheek zeker van plan om dit soort  spreekuren van andere instellingen ook mogelijk te maken.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden ,

Reageren

Realisatie NSIT, ontwerp IDA