BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 oktober 2010 @ 14:32 door | 2 reacties

“Tintel lichte schittering”

machinefabriek2Vanmorgen fietste ik zoals iedere morgen via de Koningsweg Vlissingen binnen. Een prachtig herfstzonnetje schijnt boven het Scheldeterrein en schittert op het water. De laatste resten steiger die rondom de Timmerfabriek staan worden afgebroken. Geluiden van staal op staal klinken over het water.

De strenge muren van de machinefabriek steken af tegen een strakblauwe lucht. Een meeuw vliegt over met een stuk krab in z’n snavel. Het afbrokkelende asfalt van het bruggetje over de hellingbaan hobbelt onder m’n banden door. Misschien cliché maar op en top Vlissingen en gewoon fijn.

Misschien een dag waarop mevrouw van Dijck tot het schrijven van dit gedicht kwam. Ze stuurde haar gedicht op naar aanleiding van de Gedichtenwedstrijd van de bibliotheek en is, heel terecht, één van de tien genomineerden.

Auteur

Rubrieken Poëzie, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on ““Tintel lichte schittering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA