BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

29 november 2010 @ 12:04 door | 5 reacties

Economische pureetijd

monitorMaandagochtend. Een nieuwe werkweek. Wat is het weer koud in het gebouw! IJzig koud.

Bibliotheekmedewerkers gaat het net wat te ver om uit armoe dan maar heel dicht bij elkaar te gaan zitten. De oorzaak van de huidige ondertemperatuur is dat ergens elders in het land, vanuit een of ander punt, de klimaatbeheersing van ons bibliotheekgebouw plaatsvindt. Mij klinkt dat altijd wat vreemd in de oren. En stel me daar dan een of ander miezerig mannetje bij voor, die om ons te pesten, de knop extra omlaag draait.

Koude douche
Op dit moment schrijf ik mee aan een tekst voor het Vlissingse B&W, waarin uitleg gegeven wordt over hoe de bibliotheek goedkoper kan gaan werken en tegelijkertijd de bibliotheekdienstverlening kan moderniseren. Nu was ik al tamelijk koel onder het gegeven dat dit nu eenmaal moet gebeuren. Voor collega’s is de boodschap waarop de Bibliotheekcommissie plannen heeft gemaakt, om tegelijkertijd te bezuinigen én te vernieuwen, als een koude douche over hen heen gekomen. Voor hen is het nu dus extra koud. Nog meer reden dus om dicht bij elkaar te gaan zitten.

Schuin oog
In de voorgenomen plannen staat de grote vraag centraal hoe het Vlissingse bibliotheekaanbod sterker door bezuiniging heen kan komen. En de vraag hoe de bibliotheek haar klanten beslist niet in de kou gaat zetten. Over deze plannen zijn in de bibliotheek nogal wat kopzorgen. Er zijn collega’s die de plannen met een wat schuin oog bekijken. Eén collega neemt dat wel heel letterlijk, zie de foto bovenaan dit berichtje.

Fikkie steken
Het hoofd momenteel koel houden is dus nu dus niet zo moeilijk. Zojuist toog ik op advies van een collega naar de Action, de enige nu al geopende winkel in Vlissingen, en kocht daar een groot en warm fleece vest. Het viel mij op dat het daar wel heel erg druk was voor op de vroege maandagmorgen. Dat terwijl ik van de week dit krantenartikel las.

Dit blogpostje de kop geven ‘economische pureetijd’ werd mij ingegeven door een uitspraak van de bibliotheekdirecteur. De enige die zegt het niet koud te hebben. Terwijl een collega zojuist suggereert een kampvuur te maken van oud bibliotheekmeubilair…

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

5 thoughts on “Economische pureetijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA