BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 december 2010 @ 08:00 door | 2 reacties

Poëzie op de werkvloer

Sinds collega Cas regelmatig gedichten inspreekt voor dit blog ken ik zelf ook een hernieuwde belangstelling voor poëzie, en wil ik incidenteel ook nog wel eens iets moois op Biebblog plaatsen.

Niet dat poëzie daarvoor uit mijn leven verdwenen was overigens. Sowieso heb ik twee mannelijke collega’s die helemaal into de singer-songwriters zijn, en dan willen er nog wel eens mooie tekstregels gedebiteerd worden van Tom Waits (‘What’s he building in there?’) of Leonard Cohen, om maar eens een paar grootheden te noemen.

Met een van die collega’s (laten we hem Jan noemen) deel ik bovendien een grote voorliefde voor light verse, nonsens poëzie en limericks, met als favoriete genrevertegenwoordigers Cees Buddingh, Drs. P en de onvolprezen en inmiddels vergeten John O’Mill.

In de tijdspanne van een paar weken kwam al het bovenstaande samen: ik ontdekte een leuke website met limericks, de vuistdikke ‘Buddingh Gebundeld’ werd gepubliceerd en ik vond bij toeval de gesproken versie van Leonard Cohen’s ‘Democracy’ op YouTube.

Inmiddels is ook Cas aangestoken door het light verse virus en mag u binnenkort gesproken gedichten van o.a. Buddingh tegemoetzien.

Waar vind je dat nog, een werksituatie waar je gewoon gedichten uitwisselt met je collega’s? Dat kan niet anders dan het laatste restje van de softe sector zijn. Voor mij is het een toegevoegde waarde van in een bibliotheek werken.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Poëzie op de werkvloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA