BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 februari 2011 @ 14:26 door | 9 reacties

Help mee de bibliotheek van de toekomst te bouwen

bouwen1Na het feestelijke bericht hieronder nu weer terug naar de werkelijkheid.

Bibliotheken in Nederland staan onder druk. Vooral vanwege bezuinigingsopdrachten, maar ook door de landelijke daling van het aantal uitleningen. Het gevolg is dat bibliotheekabonnementen duurder worden, kleine vestigingen moeten sluiten en activiteiten worden geschrapt.

Bibliotheek Vlissingen wil deze maatregelen niet nemen! Er is daarom inmiddels een plan uitgewerkt voor een nog betere én tegelijkertijd goedkopere manier van werken. In het kort komt dit neer op het kopiëren van de succesvolle schoolmediatheken in enkele buurtbibliotheken, zodat de dienstverlening dicht bij huis komt. Daarnaast zal de digitale dienstverlening een krachtige impuls krijgen, zodat vrijwel alle diensten (ook boeken lenen) van thuis uit benut kunnen worden.

Dit plan willen wij graag met u delen en u de gelegenheid geven hierop te reageren. Dat kan tijdens informatieavonden op 22 en 24 februari om 19.30 uur.

Wij kunnen het niet alleen
Er zijn meerdere diensten die wij sterk willen verbeteren. We horen dan ook graag wat er bij u leeft. Hoe kunnen wij u digitaal beter bedienen? Welke faciliteiten heeft een buurtbibliotheek nodig? En op welke plekken ziet u de buurtbibliotheken het liefst gevestigd? Ga zo maar door. Om ideeën uit te kunnen werken, is uw steun nodig.

Informatieavond
Dé ideale bibliotheek willen wij samen met onze klanten ontwikkelen. Daarom nodig ik u uit voor een informatieavond op dinsdag 22 februari om 19.30 uur in Bibliotheek ’t Spui. Dan is er de mogelijkheid uitgebreid in te gaan op onze plannen. Via filmpjes en foto’s krijgt u een beeld van de toekomstige bibliotheek en kunt u uw vragen stellen.

Bent u verhinderd op 22 februari? Dan is er een tweede mogelijkheid op donderdagavond 24 februari om 19.30 uur. U kunt zich aanmelden voor deze avond het formulier op onze website.

Wij hopen u te ontmoeten op één van onze informatieavonden.

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden , ,

Reageren

9 thoughts on “Help mee de bibliotheek van de toekomst te bouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA