BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 juli 2011 @ 08:37 door | 7 reacties

Daar gaat ze…

suzanne

Op het moment van schrijven is ze er nog drie dagen. Nog drie dagen het altijd opgeruimde hoofd, de vriendelijke blik en de oprecht belangstellende groet “Alles goed?”. Dan is ze weg, de wijde wereld in. Scandinavie, New York en wie weet waar dan nog naar toe. Komt ze terug? Ze weet het nog niet. Er staat ook zo veel te gebeuren, zeker met de bibliotheek. En zelf is ze nog jong; er zijn zoveel mogelijkheden, waarom nu al kiezen?

Op pad met Suzanne
Vorig jaar heb ik haar leren kennen. Het bleek een zeer gedreven collega, een prettige meedenker en een uiterst behulpzame kracht in het Wiki Loves Bieb team: Suzanne. Samen trokken we op met de Mannen van Staal, de vrijwilligers van het KMS-project. Eerst in de bieb, in het muZEEum, op excursie naar de COVRA, en later in hun eigen clubhuis: de Verbandkamer. Samen gingen we naar Maastricht om op de Bibliotheek tweedaagse het project in te zepen bij collega bibliotheken.
En onlangs, op de dag dat de NS vanwege extreme weersverwachtingen de dienstregeling aanpaste, trokken we naar Gouda. Daar troffen we een zeer leergierige delegatie. De vraag of Wikipedia iets voor hun project was werd ruimschoots beantwoord, waarna ze enthousiast zelf verder aan de slag konden.

Nu is het haar laatste week. De mannen in de Verbandkamer moeten het zonder haar geduldige hulp. Ben je dik in de 70 en dan gaat er met hulp van Suzanne ineens een wereld voor je open: Wikipedia, Flickr en Suzanne die daarbij helpt, geduldig uitlegt hoe het werkt, de online mappen aanmaakt, de beschrijving toevoegt voor hen die er nog een nachtje over willen slapen voordat ze het zelf gaan doen.

Maar ook hier, op kantoor, nog voor ik de titel helemaal had uitgesproken, had ze in de catalogus het boek al op het scherm getoond. Ja, het is beschikbaar. Wat is je pasnummer? En een paar dagen later lag het dan op mijn bureau. Waar ook vandaan. Om vervolgens weer later me te herinneren dat het weer terug moest.

Dag Suzanne, veel plezier onderweg en dank je wel voor je inzet, steun en warme collegialiteit.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

7 thoughts on “Daar gaat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA