BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 juli 2011 @ 08:37 door | 5 reacties

Proef Themadossiers

blogartikel-proef-themadossiersGeruime tijd geleden kondigde ik aan dat onze bibliotheek haar dienst Themadossiers eens wilde testen onder het publiek. Inmiddels is het zover dat de daad bij het woord wordt gevoegd.

Wat zijn themadossiers ook al weer?
Themadossiers zijn gratis samengestelde online documenten, met een informatiegehalte dat uitgebreider is dan Wikipedia. U kunt hiermee snel, eenvoudig en op een leuke manier veel te weten komen over een bepaald onderwerp.

De dossiers bevatten links naar boeken, films, kranten, tijdschriften, websites, evenementen etc. Een multimediale inhoud dus, die de moderne informatiezoeker zeker zal aanspreken.

Op maat gemaakt
Inmiddels heeft de bibliotheek al een zestigtal themadossiers gemaakt. Deze vindt u via onze website of direct op Scribd.
Staat een onderwerp van uw interesse er niet bij, dan kunt u een aanvraag doen bij de bibliotheek. Heel gemakkelijk via de mail bibliotheek@spui.nl, telefoon: 0118-422100, Twitter: @BiebVlissingen, Facebook of aan onze inlichtingenbalie.

Proef
Bibliotheek Vlissingen gaat deze week via e-mail klanten uitnodigen om persoonlijke onderwerpen voor themadossiers aan te dragen. De bibliotheek kiest per klant één thema en levert binnen een week het themadossier. Aansluitend wordt een aantal kwaliteitsaspecten via een korte enquête geëvalueerd. Vanwege de zomervakantie heeft de proef een langere looptijd.

We zijn heel benieuwd naar de reacties. Wordt vervolgd.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

5 thoughts on “Proef Themadossiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA