BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 augustus 2011 @ 08:23 door | 4 reacties

Snuffelen aan Twitter

twitter-cartoon2

Ik ga twitteren. Voor de bieb. Althans: dat is de bedoeling.

In het kader van de deskundigheidsbevordering heeft collega PeterQ mij deze week de ins en outs van Twitter uit de doeken gedaan. Verder raadde hij me aan om zelf maar eens op Twitter rond te neuzen om te zien wat er zoal omgaat.

De Wereld van Twitter
Er ging een wereld voor me open! Ik merkte meteen dat Twitter door verschillende gebruikers op een compleet andere manier werd gebruikt. Van serieus: als  nieuwsmedium, als reclamezuil, of om kennis te delen – van onzinnig of hilarisch. Zo heb ik vorige week op Twitter meegeleefd met het eventuele homohuwelijk van Bert en Ernie.

Verbazingwekkend vind ik het dat zoveel twitteraars iedere ademtocht met de wereld willen delen: Zin in verse muntthee, Lekker gedoucht, Lekker geslapen, Lekker… vult u maar in. Wie zit hier eigenlijk op te wachten?
Verder beleven veel gebruikers Twitter blijkbaar als virtuele kroeg of als digitale dorpspomp. Er wordt wat heen en weer gekletst over tv programma’s, nieuwtjes, voetbal en allerlei trivia.

Hoe doen ze het?
Voorlopig volg ik, tussen de bedrijven door, op het HootSuite dashboard de inkomende en uitgaande tweets van de bieb. En vraag ik me af hoe al die twitteraars het voor elkaar krijgen om èn zelf tweets te versturen èn al die binnenkomende tweets te volgen.

Auteur

Rubrieken Geen categorie

Trefwoorden ,

Reageren

4 thoughts on “Snuffelen aan Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA