BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 november 2011 @ 08:07 door | 1 reactie

Herfstsoep

soupe-au-pistouNu de herfst zich vol overgave op ons heeft gestort is  het wat mij betreft weer tijd voor een voedzaam soepje, lekker zelf gemaakt. Ik ben er dol op, zowel het maken als het oplepelen ervan.

Soupe au pistou
Een van m’n ‘lekkerste’ herinneringen betreft een zakje (!!) soep. Ik weet het, niets is lekkerder dan een pan verse soep, met uitzondering dan van dit zakje ‘soupe au pistou’ van een niet nader te noemen merk.

Die geur, samenvallend met die van vers knapperig stokbrood. U raadt het waarschijnlijk al, dit speelde zich af in La Douce France.

Ietwat weemoedig eraan terugdenkend loopt het water me in de mond en als ik m’n ogen sluit zit ik weer bij de tent op die zalige camping, hongerig na een middag ravotten in de rivier. Heerlijk , die soep uit dat pakje…

Heimwee
Die soep is ook vers te maken natuurlijk, in het boek ‘Heimwee naar La Douce France’ van Onno Kleyn staat een recept dat er erg dichtbij komt… Witte boontjes , courgette, knoflook, uien,  wat aardappeltjes en natuurlijk veel knoflook  en basilicum…

Beetje bewerkelijk dat wel…vast vreselijk lekker en toch, ik  waag me er niet aan , sommige dingen moet je gewoon zo laten..

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Herfstsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA